Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gressplen og robotklipper – noen gode tips

Hagegjødsel
Gressplen og robotklipper – noen gode tips

Å berike gressplenen og hagestellet med en robotklipper forandrer på tradisjonelt plenstell. Nå som du har en robotklipper har du potensialet til å få en råflott gressplen! Nå får du nemlig tid til å gjøre det viktigste for å sikre en grønn og flott gressplen; Å GJØDSLE!

Du kan uten skam gjødsle og så fikses klippejobben uansett vær og dag.

Når robotklipperen nå beiter ned gressplenen litt hele tiden, vil den selvsagt legge igjen gressrestene den akkurat har klippet – noe som er en ideell måte å fordele kompostmaterialet på. Men skal du sikre at plenen din utvikler godt rotsystem og fortsetter å være ved god helse, så gjødsler du gressplenen i tillegg. De gode nyhetene er at du blir stolt hageplensjef, det er superenkelt og robotklipperen klager ikke!

Siden du har en mer kontinuerlig klipping er det spesielt viktig at du bruker plengjødsel som løser seg fort opp og trekker raskt ned i jorden. Ved å bruke Robotklipper-gjødsel unngår du at det ligger igjen gjødselrester som kan gi økt slitasje på knivbladene til robotklipperen.

Kom innom oss, så kan vi tilby deg «Algomin Robot», utmerket gjødsel til gressplenen når du har robotklipper. Algomin Robot er miljøvennlig gjødsel, fremstilt kun av naturlige råvarer som både kalk og alger fra havet, mineraler og mikronæringsstoffer som gir alt jorden og gresset behøver.

Du får ikke bare en grønnere gressplen, men du styrker rotsystemet og stimulerer det dyrebare livet av mikroorganismer og levende dyr i jorden; alt som til sammen gir en sunn, hel og frisk gressplen over lang tid.

Bruk Algomin Robot 3 ganger i løpet av sesongen omtrent slik:

  1. Frokost: i slutten av april/begynnelsen av mai
  2. Lunsj: i begynnelsen av juli
  3. Middag: i midten av august

Ser du at gressplenen er mer sulten – gir du bare et lite dryss ellers i «ny og ne». Pass også på at gresset får så godt med vann som mulig i tørre perioder.

Brukerveiledning Gressplen og robotklipper – noen gode tips

Du kan spre ut Algomin Robot i alt slags vær, men det er først ved regn eller vanning at næringen tas opp i jord og gress, så vann gjerne i tilknytning til gjødslingen.

Du trenger 1,7 kg Algomin Robot for hver 100m2, så du får kjøpt forpakninger på 6,5 og 10 kg som holder til henholdsvis 400m2 og 600m2.

 

Nyttig å vite: Når du bruker Algomin som gjødsel til plen trenger du normalt ikke å kalke.

 

Artikkelforfatter: Fred Habberstad


Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn